Πυρκαγιά στο Ποικίλο Όρος.

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά κοντά στο νεκροταφείο Άνω Λιοσίων, ανέβηκε στην κορυφογραμμή του Ποικίλου Όρους και απειλούσε να κατέβει προς τη Πετρούπολη. Στην περιοχή είχαν αρχίσει να πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίναν την επιχείρηση κατάσβεσης. Στη μάχη για τη κατάσβεση της επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, καθώς και πλήθος από εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πετρούπολης.
Στη πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς το πρωί του Σαββάτου πήρε μέρος και το τεράστιο ρωσικό κατασβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 το οποίο λόγω του όγκου του – περίπου όσο ένα boeing 747 κάνει ρίψεις από σχετικά ψηλή απόσταση. Όμως έχει τόσο πολύ όγκο νερού που στην περιοχή που θα πέσει το νερό σκοτεινιάζει και βρέχει για περίπου μισό λεπτό καθώς και ένα ελικόπτερο με τη βοήθεια επίγειων δυνάμεων.Ευχαριστούμε τους πυροσβέστες, τους πιλότους των αεροσκαφών, καθώς και όλους τους εθελοντές που με υπεράνθρωπη προσπάθεια και με κίνδυνο της ζωής τους κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά που απειλούσε τη πόλη μας.
Ωστόσο, τα ερωτηματικά για το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι αναπάντητα. Όλα θα ελεγχθούν με σοβαρότητα όταν έρθει η ώρα.